1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Djurgården-Brynäs 2-1

Eklund fixade 3-1 i matcher för Djurgården mot Brynäs

Inte ett mål på 36 slutspelsmatcher i karriären. Nu gjorde han bägge Djurgårdens mål i den fjärde kvartsfinalen mot Brynäs.

 

 Radiosportens Robert Tennisberg valde "lagens lirare":
Djurgården: Christian Eklund
Brynäs: Ossi-Petteri Grönholm

I den 37:e slog han till dubbelt. Christian Eklund, 32, blev osannolik matchvinnare för Djurgården när Brynäs besegrades med 2-1 i den fjärde kvartsfinalen.

I en matchserie där de tre första kvartsfinalerna slutat med bortaseger var det Eklund som såg till att vända trenden. Djurgården leder nu med 3-1 i matcher och kan avgöra på fredag.

Första målet kom efter 11.17 av matchen sedan Brynäs missat i ett byte. Eklund lämnades alldeles ensam vid offensiv blå linje och Timmy Petterssons långa passning kom perfekt. Fri med Eddie Läck sprättade Eklund iskallt pucken högt och fick det att se ut som om han är en van målskytt.

På 52 grundseriematcher den här säsongen gjorde han fyra mål. Men det skulle komma ännu mer.

Efter 13.02 av den andra perioden sköt han ett handledsskott någon meter in i zonen som gick förbi en skymd och knappast förberedd Läck.

Det målet var som ett slag i ansiktet för ett vilt kämpande Brynäs som parkerade i Djurgårdszonen under långa stunder mitt i den andra perioden. Hemmamålvakten Gustaf Wesslau tvingades till flera svettiga räddningar.

Men 2-0-målet knäckte inte Gävlelaget. I stället prickade Juuso Hietanen rättvist in 2-1 bara 55 sekunder efter Djurgårdens mål.

Brynäs ligger nu riktigt pyrt till. Djurgårdsseger på fredag i Globen och kvartsfinalserien är över. Samtidigt är det frågetecken för målvaktsstjärnan Jacob Markström som dras med en skada på underkroppen.

Även om Läck inte gjorde bort sig är Markströms frånvaro naturligtvis kännbar för Gävlelaget.


 Djurgården-Brynäs 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Första perioden: 1-0 (11.17) Christian Eklund (Timmy Pettersson, Oscar Eklund).

Andra perioden: 2-0 (13.02) Christian Eklund (Nichlas Falk, Michael Holmqvist), 2-1 (13.57) Juuso Hietanen (Emil Sandin, Magnus Kahnberg).

Skott: 30-32 (13-11, 9-13, 8-8).

Utvisningar Djurgården: 5x2.
Utvisningar Brynäs: 5x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 8 094.

Djurgården leder med 3-1 i matcher.

 

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista