1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Skellefteå-Färjestad 3-2 efl.

Jyri Marttinen avgjorde för Skellefteå i ännu en sudden mot Färjestad

Skellefteå har förlorat de två tidigare förlängningarna mot Färjestad i kvartsfinalserien. Nu vann man den tredje efter mål av Jyri Marttinen.

 

 Radiosportens Peter Sundkvist valde "lagens lirare":
Skellefteå: Johan Forsberg
Färjestad: Severin Blindenbacher

Skellefteå var i brygga men lyckades resa sig. För tredje matchen i rad krävdes förlängning för att skilja Färjestad och Skellefteå åt. För första gången lyckades Skellefteå vinna, med 3-2.

Det var ett skott från backen Jyri Marttinen efter 4.52 i förlängningen som letade sig igenom spelarhögen framför Färjestadsmålvakten Robin Rahm och in i mål.

Det som länge såg ut att bli en ny Färjestadsseger slutade med att kvartsfinalserien nu står 2-2 i matcher och är hur öppen som helst.

Den väntade anstormningen från hemmalagets sida i inledningen av matchen uteblev.

Men en spelare i Skellefteå är aldrig tveksam - Johan Forsberg. Han gjorde Skellefteås samtliga tre mål i den tredje perioden i den tredje matchen i Karlstad. Nu inledde 24-åringen lika viljestarkt som vanligt och kunde med en styrning ge sitt lag ledningen med 1-0 mitt i den andra perioden.

Färjestad var ändå på gång och kunde strax efteråt kvittera genom Jesper Mattsson och en stund efteråt ta ledningen med 2-1 genom Anders Bastiansen. Höghastighetslaget Skellefteå var trögt, klart konfunderat och nästan uträknat.

En onödig crosschecking från Färjestads Ari Vallin i slutet av den tredje perioden gav Skellefteå en gratischans att ordna förlängning. Den chansen tog man genom Jimmie Ericsson som kunde kvittera till 2-2 efter 17.43.

Och så kom då Jyri Marttinens förlösande backskott som räddade Skellefteå. På fredag fortsätter serien med ny match i Skellefteå.


 Skellefteå-Färjestad 3-2 (e förl (0-0, 1-2, 1-0, 1-0)
Andra perioden: 1-0 (7.31) Johan Forsberg (David Rundblad), 1-1 (9.23) Jesper Mattsson (Dragan Umicevic, Lubos Bartecko), 1-2 (19.24) Anders Bastiansen (Kent McDonell).

Tredje perioden: 2-2 (17.43) Jimmie Ericsson (Fredrik Warg, Brad Moran) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3-2 (4.52) Jyri Marttinen (Yared Hagos).

Skott: 30-26 (9-6, 9-9, 8-9, 4-2).

Utvisningar Skellefteå: 6x2.
Utvisningar Färjestad: 7x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 5 424.

2-2 i matcher.

 

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista