1 av 2
2 av 2
SM-slutspelet

L-G Jansson: "Frölunda är laget som sticker ut"

Radiosportens expert LG Jansson tycker att Frölundas insatser mot Linköping varit starka.
– De vet att de måste strida.

– Frölunda sticker ut mest, de var ju nederlagstippade inför mötena med Linköping. Nu hade ju LHC Norrena avstängd, men de var ändå favoriter.

Men Linköping tillhörde ju topplagen i elitserien, Frölunda stred runt strecket?

– Det kan vara just det, att de stred i 55 omgångar och det har gjort att de vet att de måste strida. Det kommer fram kvalitéer i slutspelsmatcherna som inte är som i serielunken. Den attityd, kamp och stridsvilja som Frölunda har med sig har ju firat triumfer.

Kan Linköping vända på steken?

– Ja, de har hyggliga chanser, det är ett jättefint hockeylag,men det gäller att coachen får ut det bästa av killarna.

Vad säger du om att HV 71 höll nollan mot Timrå, och det står 3-1 till Jönköpingslaget?

– Det är föga överraskande, det är dags för suveräna seriesegrarna att verkligen optimalt spela hockey. Förstaformationen är kolosalt bra, så det resultatet behöver man inte höja på ögonbrynen för.

Är det kört för Timrå?

– Man ska aldrig säga aldrig men det behövs ett åttonde underverk för att vända det här.

Och Djurgården-Brynäs?

– Resultatet speglar inte matchen, men det gäller att få puckarna i mål. Djurgården var illa ute och Gävlekillarna tryckte på, Anton Rödin, Jakob Silverberg och Calle Järnkrok slet stora sår i Dif-försvaret som tappade farten. Resultatet präglar inte matchen men det står för sig självt.

Det har bara varit en förlängning för dessa lag i slutspelet.

– Jag tror inte att Brynäs har gett upp, de känner att de är nära Djurgården. Nästa match för lagen är på Globen och det kommer innebära stimulans för alla, inte minst för Brynäskillarna som får en nytändning. Man ska inte skriva av dem än.

Blir det stor skillnad på stämningen?

– Om Dif har tur i biljettförsäljningen blir det härligt, det är en magnifik känsla om det är ett fullsatt Globen. Men om inte, är det inte fullt lika mysigt.

Bengt Skött
Lovisa Giertta

Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista