elitserien

Challe Berglund: "Därför tackade jag nej först"

Timrås förre tränare Challe Berglund flyttar norrut och tar över tränarjobbet i Modo hockey. Men det krävdes en kovändning.

45-åringen presenterades som Modos nye tränare på en presskonferens på tisdagen.

– Vi tror mycket på Berglund. Han är relativt ny som elitserietränare, men har verkligen visat resultat. Han är dessutom en mycket aktiv coach i båset, något vi tror MODO Hockey behöver, säger Modos sportchef Fredrik Andersson till klubbens hemsida.

"Challe" Berglund har skrivit ett kontrakt på 2+1 år.

– Det här är en inspirerande uppgift och jag är glad över att ha fått chansen att vara med om den här nystarten som klubben nu står inför. Jag tror att Modo kommer att ha en mycket slagkraftig trupp när allvaret drar igång, säger "Challe" Berglund.

Men det var en krokig väg till ett påskrivet kontrakt. Berglund tackade först nej till att träna Modo.

– Det var för kort tid utifrån mitt första möte med Modo. Jag hade inte vägt klart fördelar och nackdelar. Jag var inte säker på om det var det här jag ville göra. Då fick jag några dagar till på mig och då kände jag att det var det här jag ville göra, säger Berlund till SR Västernorrland.

På presskonferensen ställdes även frågan om Peter Forsberg är aktuell för spel nästa säsong.

– En frisk Peter Forsberg vill man alltid ha, sa nye tränaren Berglund enligt Örnsköldsviks allehanda.

Enligt sportchef Fredrik Andersson har inte Forsberg stängt några dörrar för fortsatt spel.

Stjärnspäckade Modo, med bland andra just Peter Forsbeg och Markus Näslund i laget, missade slutspelet senaste säsongen.


Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista