ishockey-vm

Magnus Johansson klar för spel

Lagkaptenen Magnus Johansson kommer finnas med på isen i kvällens match trots allt. Det kändes bra på träningen och nu gör backstjärnan oväntat snabb comeback.

Lagkaptenen Magnus Johansson, som skadade sitt knä mot Kanada i söndags, är inte längre ett frågetecken inför kvällens match mot Schweiz.

– Det såg bra ut i dag på träningen. "Mange" testade med ett knäskydd och sa att det kändes bra, sa Tre Kronors läkare Björn Waldebäck efter förmiddagens värmning.

Kort före match bekräftade samme Waldebäck att det blir spel.

– Läkningen har gått förbluffande bra. Han har fått ett knäskydd som stabiliserar upp knät. han är positiv och förväntansfull, säger Waldebäck.

Både Tre Kronor och Schweiz har redan säkrat kvartsfinalplatsen. Kvällens match handlar om vem som vinner gruppen.

Schweiz gick in mellanrundan som ledare och har besegrat både Tjeckien och Kanada.

– Ja, och de är faktiskt så bra att de har malt ner de två lagen genom att spela en väldigt effektiv och energisk ishockey, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Roger Rönnberg.

Men även Tre Kronor har stärkt självförtroendet efter två raka segrar mot Lettland och Kanada. Nu går man för gruppseger och förhoppningsvis ett lättare motstånd i kvartsfinalen på torsdag.

– Schweiz är influerade av deras kanadensiske coach och vi måste spela precis som i går mot Kanada, med starka backar i slottet och plocka bort dem där, säger Rönnberg.


Roger Burman
roger.burman@sr.se


 Sophie Gill
sophie.gill@sr.se