NHL

"Vore kul om han hälsade på"

Nicklas Bäckström är hemma i Gävle över sommaren och hoppas få se sin bästis på besök.

Radio Gävleborg fick en pratstund med den nyligen hemkomne stjärnan Nicklas Bäckström, som just har tryggat sin framtid.

Gävlesonen har skrivit på ett superkontrakt med sin klubb Washington Capitals, på 10 år och värt i runda slängar 470 miljoner kronor.

Ett kvitto för de tre första säsongerna varit en stor succé och ett bevis på att klubben ser en stor framtid i 22-åringen.

– Jag hade ett önskemål, att få ett långtidskontrakt, säger Bäckström om förhandlingarna.

Till sin hjälp för att bli en av NHL:s stora stjärnor han haft ryske suveränen Alexander Ovetjkin – både på isen och vid sidan om.

– Det blir att man träffas en del utanför isen också, säger Bäckström.

Samtidigt som Nicklas Bäckström har bokat in sig i USA:s huvudstad tills han fyller 32 håller han på att bygga ett hus hemma i Gävle.

Alexander Ovetjkin, som just nu spelar ishockey-VM i Tyskland, kan räkna med ett inbjudnigskort till inflyttningsfesten.

– Vi får se om han kommer. Vi skulle pratas vid efter VM och se om han kan hitta en lucka då vi kan träffas under sommaren.

Få kan bräcka Bäckströms kontrakt. Men bästisen Ovetjkin är en av dem som kan.

I januari 2008 skrev han på ett 13-årskontrakt med Capitals, och blev samtidigt ligans bäst betalde spelare.

Washington siktar med andra ord högt. Hur högt det kan bära får tiden utvisa, men Nicklas Bäckström har målet klart för sig.

– Nu när vi har ett väldigt bra lag har vi som målsättning att vinna varje år. Men det är otoligt tufft, man måste få ihop de sista pusselbitarna, säger han.

Gustav Landmark
ishockey@sr.se