vm

"Danmark har för få bra spelare för att hota oss"

Det har blivit dags för kvartsfinalerna i hockey-VM och här ger radiosportens expert Jörgen Jönsson sin syn på matcherna.

Sverige - Danmark
– Danskarna kommer att streta emot i början men sen kommer Sveriges bredd och skicklighet att ut sin rätt. De har en del duktiga killar som kan ställa till med problem för det svenska laget men totalt sett ska det vara för få bra danskar för att hota det svenska laget. Vi ska vinna matchen, ingen tvekan om det.

Schweiz - Tyskland
– Det känns som en helt öppen match. Normalt sett skulle man säga Schweiz men efter 0-5 mot Sverige och förlust mot Norge ser det ut som om Schweiz har tappat sin spets.

Ryssland - Kanada
– Ryssland är favoriter. De kommer att vinna ganska komfortabelt. Kanada saknar i år ett fysiskt spel över hela linjen och det talar emot dem. Med en stark linje hade de kanske kunnat skrämma ryssarna.

Finland - Tjeckien
– Inför turneringen tippade jag Finland som finalister. Det gör jag verkligen inte längre. De har otroligt svårt att göra mål. Tjeckerna liknar Sverige i form och jag tror att tjeckerna kan vinna den här matchen.

Tommy Åström
Leonard Jägerskiöld Nilsson
radiosporten@sr.se