"Bloggrogge" på hockey VM – torsdag

Min vän Herbert (bilden ovan) har lagt ner. Dom vackra kastanjeblommorna är på väg att ruinera restaurangägaren. Borden är nu helt täckta av ett decimetertjockt vitt blomhav. Nilfisken står i ett hörn. Lövblåsen i ett annat. Herbert i det tredje. Och det fjärde hörnet är tomt.

Regn och kallt i Mannheim, men varmt i ishallen och glödhett i Tre Kronor. Min vän Jaromir Jagr tittade förbi och sa hej.

– Syns på söndag i Köln, sa jag.

Tobias ”kodare” har passerat det fjärde polisfiltret och är på väg mot finalspelet  Hoppas Tre Kronor passerar samma filter.

Tur att det är en reservkodare. Kodare förresten. Kodare. Tobias berättar gärna vidare på Sverigesradio.se/radiosporten.

NHL-veteranen Calle Johansson med 1000 matcher i världens bästa liga är väl insatt i ”kodarens” historia. Glädjefnatt är bara förnamnet när poliskommisarien berättade att ”kodaren” kommer att levereras i god tid innan avresan mot Radiohuset på Måndag.

Tobias ”kodarväska” se bild är alltså fortfarande tom. Till och med mycket tom.

Jonas räddar tre Kronor. I alla fall i hotellobbyn. Samma slinga på VM-tv:n. Dag ut och dag in. 60 tummaren är stor och platt och Jonas gör en kanonräddning som tar 7-8 sekunder Det tar 7-8 minuter att se Tysklands alla kanonmål och kanonräddningar.

Bloggrogge
roger.burman@sr.se