ishockey-vm

Effektivt spel kan sänka Tjeckien

Tjeckien spelade ut Sverige i första perioden i gruppmötet.
– Det som fällde oss var ineffektiviteten, säger Radiosportens hockeyexpert Jörgen Jönsson.

Läs också:

För en vecka sedan vann Tjeckien med 2-1 mot Tre Kronor i gruppspelet.  Då överraskade Tjeckien med en väldig offensiv. Frågan är hur de väljer att spela när lagen möts igen i semifinalen på lördag. Det vanliga säkra eller återigen offensivt.

– Det är en gammal tradition att man ska spela tjeckiskt och det är lite mer defensivt och ordning och reda, men det är möjligt att de är tuffare och överraskar igen, säger Jörgen Jönsson.

Det är hittills Sveriges enda förlust i VM i Tyskland, en match där Tre Kronor inte riktigt var sig likt.

– Vi var väldigt utspelade i den första perioden, sen tog vi tag i matchen och spelade jämnt mot dem. Det som fällde oss då var att vi var ineffektiva, låt vara att vi hade många räddningar första perioden. Om vi startar upp matchen bra så tror jag att vi har en bra chans, vi ser vassare ut framåt nu, säger Jönsson.

Medan Sverige stundtals spelade ut Danmark i kvartsfinalen och vann med 4-2, hade Tjeckien det tuffare mot Finland. Men storstjärnan Jaromir Jagr och resten av laget ryckte upp sig och vann till slut på straffar.

– Det kommer att bli en tuff match. Tjeckerna är väldigt bra på att försvara sig, men de är ändå betydligt bättre framåt än vad Danmark är. Det kommer att bli en oviss match, men fantastiskt kul att Sverige är där, säger Jönsson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se