ishockey-vm

Pääjärvi-Svensson i All star-team

Fem mål i VM och en plats i All star-team. Junioren Magnus Pääjärvi-Svensson har gjort sig förtjänt av Jögen Jönssons fem puckar i betyg.

Radiosportens hockeyexpert Jörgen Jönsson har delat ut spelarbetyg efter Tre Kronors matcher i VM. I slutet av turneringen fick juniorerna egna betyg och bäst har Magnus Pääjärvi-Svensson varit. Fem puckar till Timrås forward.

– Har man gjort åtta poäng inför bronsmatchen och varit den största styrkan framåt i det svenska hockeylaget så är man värd fem puckar, säger Jönsson om 19-åringen, som fick en plats i världsmästerskapets All star-team.

Även Leksands 18-årige back Oliver Ekman Larsson fick höga betyg.

– Han får fyra puckar därför att han varit en riktig kul spelare som har löst alla problem med sin skridskoåkning, säger Jönsson.

Jacob Markström fick tre puckar med motiveringen att han gjort det han ska som andramålvakt bakom Jonas Gustavsson. Däremot har Victor Hedman och Erik Karlsson inte imponerat särskilt mycket på Jönsson. Två puckar till de två backarna.

– Jag hade högre förhoppningar på Victor, han har gjort det helt okej men jag hade trott mer om honom. Erik Karlsson får också två puckar. Han har inte alls kommit fram och synts i offensiven som vi hoppades på, säger Jönsson.

Summan av kardemumman: Juniorerna har ändå varit den största överrasknigen i VM i Tyskland.

– Alla juniorer har höjt sig och spelat på en sån hög nivå. Pääjärvi-Svensson har varit i spetsen och de andra killarna, Oliver Ekman Larsson med flera, har verkligen visat att de räcker till på tuffast möjliga internationella nivå, säger Jönsson.


Roger Burman
roger.burman@sr.se

 
Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

All star-team

Magnus Pääjärvi-Svenssons succé-VM gav honom en plats i turneringens All star-team. Pääjärvi-Svensson blev ende svensk i laget som röstades fram av journalisterna.

Målvakt: Dennis Endras, Tyskland.

Backar: Petteri Nummelin, Finland, Christian Ehrhoff, Tyskland.

Forwards: Pavel Datsiuk, Ryssland, Jevgenij Malkin, do, Magnus Pääjärvi-Svensson, Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.