elitserien

Dopningsfallet Rahm blir rättsfall

Polisen kommer att förhöra Robin Rahm och dessutom hämta uppgifter från hans klubb Färjestad samt från Riksidrottsförbundets dopingkommission, skriver polismyndigheten i Värmland i ett pressmeddelande.

En förundersökning om brott mot dopinglagen har inletts.

– Får vi kännedom om att ett brott som faller under allmänt åtal kan ha begåtts, är vi skyldiga att göra en anmälan, säger Lars Clarin, chef för enheten för grova brott inom polisen i Värmland, till Värmlands Folkblad.

Målvakten Robin Rahm är sedan tidigare helt avstängd från alla aktiviteter klubben sedan han testats positivt i en dopningskontroll. Han har också själv erkänt att han använt anabola steroider.

– Vi kommer självklart bistå polisen i deras utredning om de önskar det. Men vi kommer inte själva agera mer i frågan, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob till TT.

– Han får inte ens vistas i klubbens lokaler eller träningsanläggning. Fälls han för dopningsbrott har vi också kontraktsmässiga skäl att säga upp honom, säger Håkan Loob.

Rahm har erkänt att han använt sig att olagliga preparat. Han riskerar att stängas av i upp till fyra år eftersom det rör sig om anabola steroider som han tagit.

Läs även:

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista