ishockey - elitserien

Melin: "Vi måste vara kaxiga"

"Har man inte modet kommer man aldrig att vinna", säger tränaren Roger Melin. I kväll ska AIK våga vinna mot Djurgården.

I kväll är det dags för det första Stockholmsderbyt på över åtta år mellan AIK och Djurgården.

Är det någon extra känsla inför det?

– Ja, det är det absolut. Jag har inte varit med AIK jättelänge så jag kanske inte har samma känslor som andra AIK:are som varit med jättelänge i föreningen. Men derby är alltid derby så det är klart att det känns lite speciellt, säger AIK:s tränare Roger Melin.

Vad måste ni göra för att störa dem?

– Det är väl att vi fortsätter är konsekventa i vårt försvarsspel men också att vi törs och inte ser oss som lillebror. Att vi verkligen är kaxiga i vårt anfallsspel och törs anfalla på ett bra sätt. Har man inte modet kommer man aldrig att vinna.

Hur tror du att det går?

– Jag tror att vi har en chans att vinna i dag, säger Melin.

Vd tycker du om er inledning hittills?

– Bortamatcherna har väl varit hyfsade även om vi förlorade senast. Det har varit två tuffa bortamatcher, det är väl hemmamatcherna man grämer sig lite över i och med att vi bara tagit en poäng.

Har det varit tufft för dina grabbar att ta steget upp till elitserien?

– Självklart tar det tid att växa in i en serie som är högre än vad man är van vid. Vi försöker ha tålamod med det men samtidigt vill vi ha poäng på vägen tills alla har växt in i det. Det är en svår balansgång, säger Melin.

Bo Johander
bo.johander@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".