Elitserien

Djurgården och AIK riskerar straff för läktarbråk

Svenska ishockeyförbundet kommer utreda händelserna i Globen igår i samband med stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården och båda klubbarna riskerar straff i efterhand.

– Det såg inte bra ut, det kan jag säga, säger förbundets tävlingschef Mikael Lundström till Radiosporten.

Han syftar framförallt på den händelse som inträffade inne i Globen under uppvärmningen.

Då kunde en grupp Djurgårdssupportrar ta sig från sin anvisade plats på kort ena kortsidan, längs hela långsidan fram till AIK: s supportrar, som hade sin plats på den andra kortsidan.

– Det var anmärkningsvärt att delar av Djurgårdsklacken kunde ta sig hela vägen över till andra sidan och konfrontera AIK-klacken. Det var tur att det inte var fler supportrar som gjorde detta. Då hade något mer elakartat kunnat hända, säger Mikael Lundström, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Hur allvarligt ser ni på det då?

– Om jag uttalar mig för mig själv så har vi varit förskonade från sånt här i stort sett inom hockeyn tidigare. Därför är det väldigt viktigt att vi tar tag i det här på ett metodiskt och tydligt sätt, säger Mikael Lundström.

Förbundet inväntar nu en rapport om händelserna från berörda klubbar och påföljderna kommer sen avgöras av förbundes tävlings eller diciplinnämd.

Böter finns t ex som en möjlighet. Förbundet ser också allvarligt på att en bengalisk eld kunde slängas in på isen i samband med nationalsången. Även den händelsen kommer utredas.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".