Ofärdiga lag slår varandra

I mitt första blogginlägg efter den tidiga time-outen (semester) tar jag mig an Rögles meriterande bortaseger mot Västerås.

VIK var nog inte vakna riktigt i inledningen, där Rögle blåste på och rätt så snabbt kunde gå fram till 2-0. En mardrömsstart för Mats Waltins Västerås.

– Vi börjar för dåligt. Vi har svårt att stå upp ordentligt. Det är inte tillräckligt bra helt enkelt, vilket gör att de går upp till 2-0. Vi tvingas hela tiden jaga, sa den mycket sympatiske Waltin till Radiosportens Johan Bengts efter matchen.

Segrarna mot Leksand och Malmö satt inte i skallen, enligt Waltin.

– Det ska inte ta energi. Vi ska ju kunna tanka på ännu mer energi och känna att när vi gör bra saker så belönas vi.

Rögle tog sin andra raka seger. En riktig vägvisare inför fortsättningen.

– Det var otroligt härligt. Det självförtroendet behövs i det här unga gänget, sa 1-0-målskytten Christopher Persson till radiosportens Johan Bengts.

Totalrenoverade Rögle har lidit av spelaromsättningen under inledningen av säsongen, men nu verkar fler och fler pusselbitar falla på plats.

– Det känns bättre och bättre för varje match. Det här kommer bli riktigt bra, lovar Persson.

Det är många lag som, likt VIK och Rögle brottas med stora och små pusselbitar. De flesta lag i hockeyallsvenskan är inte färdiga helt enkelt, vilket har gjort att man nästan uteslutande har slagit varandra huller om buller så här långt.

Det minst "ofärdiga" laget då? Jo, de (Örebro) leder serien på maximala 18 poäng. Men det brukar ju komma en reaktion förr eller senare, fråga bara Västerås Mats Waltin.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se