elitserien

Frälsaren Nilson återvänder

Det blev inget kontrakt med New Jersey Devils i NHL, istället väljer forwardsstjärnan Marcus Nilson att vända hem till Djurgården.

Jumbolaget Djurgården får en välkommen förstärkning. 32-årige Marcus Nilson har valt att skriva på för fyra år med Stockholmsklubben.

– Det här är det som känns rätt just nu. Det var kul att åka över, men sen könde jag att jag längtade hem, säger Nilson till Radiosporten.

Hur besviken är du över att det inte blev något kontrakt med New Jersey?

– Jag är inte besviken. Jag är glad över att vara hemma med min familj.

Vad är känslan nu när det blir Djurgården?

– Just nu känns det bra att komma tillbaka. Sen gäller det att försöka komma igång med liret. Det kommer ta ett tag att komma igång men det är inga problem.

Det ser ju sådär ut för Djurgården hittills denna säsong. Vad kan du bidra med för att det ska bli riktigt kul, precis som det var i fjol?

– En spelare är alltid bara en spelare, men förhoppningsvis kan vi jobba på som lag och vända på saker och ting sakta men säkert.

Vilken är din ambition med laget?

– Det är ju som förra året, ta oss till slutspel och väl där kan allt hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".