ishockey

Oskarshamn höll ifrån mot Borås

Oskarshamn kom till matchen mot Borås med en härlig trend bakom sig. Trots hård Boråspress, framför allt i slutet, så vann Oskarshamn igen, den här gången med 5-4.

Oskarshamn, fullt av självförtroende, förde spelet i inledningen. Stefan Gråhns såg till att laget ledde med 2-0 efter den första perioden.

Sett till spelbilden såg det ut som att Oskarshamn skulle gå mot en säker seger. Men Borås skaffade sig ett riktigt bra läge att vända helt på tillställningen efter en lyckostart på den andra perioden. Efter drygt tre minuter hade laget både reducerat och kvitterat genom Alexander Bergström och Linus Fagemo.

Minutrarna senare såg dock Stefan Gråhns till att Oskarshamn åter tog ledningen. Borås föll tillbaka och OIK kunde göra ännu ett mål.

Lukas Erikssons 5-2 i början av period tre såg ut att bli matchavgörande. Men Borås vaknade till igen. Efter mål av Ola Svanberg och Henrik Eriksson pressade Borås hårt för en kvittering i slutet. Trots flera chanser och dramatik lyckades Oskarshamn hålla ifrån.