tre kronor

Han ska få NHL-stjärnorna att tacka ja till VM

Han har vad många hockeyintresserade skulle beskriva som drömjobbet. Åka runt i Nordamerika, kolla på NHL-matcher och äta middagar med de svenska proffsen.

42-årige Johan Garpenlöv är Tre Kronors nye Team manager. Han efterträdde Mats Näslund, som i senaste VM fick över 20 stycken 'nej tack' till spel för landslaget.

Nu ska relationerna mellan de svenska NHL-proffsen och Tre Kronor förbättras.

– Jag vet inte hur det har varit innan. Min uppgift är att ha kontakt med spelarna och skapa relationer med dem. Min tanke är att göra detta över tid och inte bara när det närmar sig VM, säger Johan Garpenlöv till Radiosporten.

Hur ska du göra det?

– Jag ska föra en dialog med dem. Vi ska över och se en hel del matcher, sätta oss ned och ta middagar med dem. Vi ska visa att vi finns där och bygga en relation.

Det låter som ett kanonjobb.

– Ja, jag klagar inte.

Columbusspelaren Anton Strålman har redan märkt skillnaden sedan Garpenlöv och förbundskapten Per Mårts tillträdde.

– Vi har en klar bild av vad Pelle och resten av staben vill ha och även vad vi spelare söker kommunikationsmässigt sett, säger Strålman till Radiosporten.

Är det slut med alla 'nej tack'?

– I slutändan är det spelarna som bestämmer om de orkar spela. Man måste vara pigg och fräsch om man ska vara med och spela, det går inte annars. Jag tror att det kommer att bli mer ja än nej.