NHL

Påhlsson: "Alla vill spela VM"

Samuel Påhlsson hoppas på en uppryckning från förra årets misslyckande och är förväntansfull inför NHL-premiären i Stockholm.
– Det är första och enda gången jag spelar en NHL-match här, säger han till Radiosporten.

Samuel Påhlsson är redo för sin andra säsong i Columbus Blue Jackets som premiärspelar mot San Jose Sharks på Globen i Stockholm under fredagen. Han berättar att stämningen i laget är bra och att han själv är mycket laddad inför att spela NHL-hockey på svensk mark.

– Det känns väldigt bra. Vi har väntat på att det ska köra igång här. Det känns bra att det börjar närma sig, säger Samuel Påhlsson.

Känns det speciellt att det är i Sverige?

– Absolut. Det är första och enda gången jag spelar en NHL-match här och det ser jag fram emot.

Vad är nytt för er i år? Hur ska ni kunna ta er till slutspel?

– Vi har en helt ny tränarstab och det är det som är skillnaden. De flesta spelare är kvar så vi har försökt bygga på det vi hade, säger 32-åringen.

– Vi var inte nöjda med fjolårssäsongen alls men vi vet att vi kan vara mycket bättre än det och försöker bygga på det.

Hur är kontakten mellan NHL och svensk hockey?

– Jag tycker att det har funkat bra. De har varit över varenda år, Bengt-Åke (Gustafsson) och någon medresenär. Jag har inte haft någon problem med kontakten.

I våras var frånvaron hög bland de svenska NHL-proffsen när VM gick av stapeln i Tyskland. Samuel Påhlsson tror att detta främst berodde på bristande krafter snarare än intresse.

Vad tycker du om att så många NHL-proffs tackade nej till Tre Kronor i VM?

– Det tror jag beror på att det är långa säsonger med OS och det sliter på spelare, familjer och allihop.

– Det är inte lätt att ge sig iväg till ett VM när du har haft en så lång säsong.

Det handlar mer om det än att VM inte drar?

– Jag tror att alla vill spela i VM men det är en lång väg dit. Du måste träna och hålla igång extra länge, kanske till och med starta om igen när du åkt ur slutspelet.

– Det är allt annat runt omkring som är jobbigt. Jag har inte haft något problem med kontakten med Bengt-Åke. Det kan jag inte gnälla på alls.  

Roger Burman
Andreas Lindman

ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".