Förutsägbart Malmö avslöjat av kvickt Leksand

Seriefavoriterna Malmö Redhawks imponerar inte i säsongsinledningen av hockeyallsvenskan.

I torsdagskvällens bortamatch mot Leksand inleder man dock bra, spelar tätt bakåt och ligger på kontring.

Smarta Malmö mot speediga (men mindre smarta) Leksand var den första tanke jag fick de första tio minuterna.

Men sen rämnar fasaden och Leksand avslöjar Malmö fullständigt, med otroligt fart i anfallsspelet gör man 1-0 och 2-0 samt vinner skotten i den första perioden med hela 11-3.

Malmö reducerar visserligen, men det krävs ett en jättemiss av Leksand för att man ska kunna kapitalisera på en kontring.

Sen är skåningarna aldrig riktigt nära, trots flera numerära överlägen i den sista perioden. Det går alldeles för långsamt och är alldeles för förutsägbart.

Malmö är i gungning. Det är aldrig lätt att pekas ut som seriefavorit och sen få en såpass skral start som laget faktiskt har fått.

Det ligger nära till hands att tro att tränare Robert Olsson kan få leta nytt jobb i december om han inte snabbt börjar håva in trepoängarna.

Leksand då? De imponerar med sin fart och sin skridskoåkning och har - till skillnad mot Malmö - fått igång sina nyckelspelare.

Daniel Hermansson visade vägen med 1-0 och Jens Bergenström avslutade målskyttet med sitt långskott mot det öppna målet.

Till sist: Sundsvall skrällde borta mot Rögle. Hockeyallsvenskan är härligt oförutsägbar. Motsatsen till Malmö alltså.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".