nhl

Niclas Wallin: "Jag blev sårad"

Den store backveteranen tradades för första gången i karriären förra säsongen och bröt upp från tio år i Carolina. Nu börjar han känna sig som en haj, men flytten var väldigt tuff.

Han flyttade från östkusten till västkusten och bor numer i San José, där han numer trivs väldigt bra. Radiosporten träffar honom efter den första av två premiärmatcher i Globen.

– Det är ett bra gäng som har väldigt roligt ihop vid sidan av isen. Klubben har bara funits i 20 år men det är fullsatt varenda match. Jag tycker det är helt suveränt, säger Wallin till Radiosporten.

– Att få chansen att få bo där är underbart. Det är en av de vackraste platserna i USA. Det är otroligt fint, tillägger han.

I Raleigh, Carolina, var det folk som kände igen dig när du tankade och så. Gör de det i San José?

– Inte än, jag är ju alldeles ny men det är klart att de som kan hockey känner ju till en. Sen är man ju lite längre än de flesta andra. Men det är väldigt bra support runt laget så det är ett väldigt tryck.

Börjar du känna dig som en "haj"?

– Ifjol var det lite tufft att bli tradad. Jag var ju borta från familjen nästan fyra månader, men nu är alla här. Det är tuffare än vad somliga tror.

– Jag hade spelat tio år med de där killarna, samt grannar och vänner och känner man sig inte sårad när man ska skilja sig från dem då vet jag inte vad man är för människa.

– Det är som det är nu. Nu är det ett nytt kapitel och det är inget dåligt kapitel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".