ishockey

Borås vann mot tamt Bofors

Viktiga poäng stod på spel i bottenmötet mellan Borås och Bofors. Men det blev aldrig några hetare känslor mellan lagen. Borås vann med 4-0 i en snäll och ganska tam tillställning där Bofors aldrig bjöd upp till kamp.

Borås, jumbon i tabellen innan matchen, öppnade bäst mot bottenkonkurrenten Bofors. Hemmlaget fick ett tidigt ledningsmål efter bara knappt två minuter genom William Wallén, och den ledningen utökades fem minuter senare när Henrik Eriksson satte dit 2-0. Bofors såg sig tvingat att ta en timeout, och laget kunde därefter stå upp bättre och jämna ut spelet.

Men inget av lagen tände till riktigt. Borås kontrollerade utan att övertyga och spelet böljade fram och tillbaka, men det blev aldrig något riktigt farligt av målchanserna.

Det var en snäll match där Bofors, som såg viljelöst ut i stort sett hela tiden, gjorde väldigt lite för att skapa någon tändvätska för att komma tillbaka. Istället var det Borås som kunde göra två mål till och vann till slut klart med 4-0.

Borås tog tre sköna poäng och går nu om Bofors i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".