Glädje i Oskarshamn. Arkivfoto: Janne Rindstig/SR
ishockey

Oskarshamn vände i slutet mot Tingsryd

Oskarshamn mot Tingsryd blev en riktigt rolig hockeymatch. Mycket mål, jämnt och svängigt spel och en dramatisk avslutning. Oskarshamn var till slut något starkare, och vann med 6-4.

Oskarshamn var det bästa laget i inledningen av matchen och satte högt tempo. Laget sköt mest och vann skottstatistiken med hela 16-8, vilket resulterade i två mål av Johan Ryno. Men Tingsryd var effektiva och hängde på med mål av Tomas Lundström.

Om den första perioden var Oskarshamns, så var mittenperioden Tingsryds. Rollerna var som ombytta, och Tingsryd såg piggare ut. Två snabba mål av Tingsryd inom loppet av drygt fyra minuter hade vänt på tillställningen. Visst vaknade Oskarshamn till något och kvitterade också, men Tingsryd tog åter ledningen efter en snygg passning av Tomas Lundström genom mittzonen till en frispelad Janos Vas som satte dit 4-3.

Det skulle komma en vändning till. Matchen tände till rejält efter ett gräl mellan Anton Mylläri och Tomas Lundström i mitten av den tredje perioden. Det blev också tändvätskan för Oskarshamns slutforcering. Stefan Pettersson kvitterade bara minuterna senare. Kanske hade Tingsryds ork tagit slut, för Oskarshamn tog över allt mer i slutet. Laget kunde också göra 5-4 genom Stefan Gråhns och till slut också fastställa slutresultatet 6-4 i öppen kasse.

Naturligtvist skönt för Oskarshamn som har börjat serien på ett övertygande sätt. Riktigt tungt för Tingsryd, som åkte på ännu en hedersam förlust mot topplag. Laget har ju redan några sådana, till exempel mot Leksand senast och Malmö innan det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".