Vänder det för Frölunda ikväll?

Det är det många göteborgare som undrar, ja de undrar det nog inför varje match. Men minns fjolårssäsongen. Den 28 januari skulle Frölunda möta Skellefteå i Scandinavium – precis som idag. De hade förlorat fyra raka matcher, bara vunnit en av två av åtta på hela månaden och en säker slutspelsplats var på väg att förvandlas till uteblivet slutspel och kanske till och med en kvalserieplats.

Till matchen mot Skellefteå hade tidigare sparkade tränaren Stephan "Lillis" Lundh kallats in som stöd till Ulf Dahlén. Skellefteå ledde emd 3-1 efter första perioden - men Frölunda vände, Tomi Kallio gjorde hat trick och Frölunda stoppade det fria fallet och var sen ytterst nära att ta sig till semifinal.

Idag debuterar Robin Lindqvist i göteborgslaget - ingen spektakulär spelare men kanske vad Frölunda behöver. En spelare som bryter mönstret och offrar sig för att hans mer poängproducerande kedjekompisar ska börja hitta målet igen.

Kanske vänder det för Frölunda mot Skellefteå igen?

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".