Elitseriens vassaste formation finns i Skellefteå

Imorgon när jag vid lunchtid sätter mig bakom ratten för ytterligare en resa längs E4;an så ska det bli spännande att se om hemmalagets första kedja ska fortsätta att briljera och producera.

Backparet Fredrik Lindgren och David Rundblad med trion Fredrik Warg-Joakim Lindström-Mikko Lehtonen framför sig.

Kedjan är perfekt sammansatt. Fredrik Lindgren är den skridsko skicklige backen som sällan gör några misstag. David Rundblad bidrar i offensiven med sitt fräcka agerande på isen. Ibland kanske med för små marginaler, men det är roligt med spelare som vågar bryta mönster.

Fredrik Warg är en hårt arbetande forward med både storlek och tyngd. Joakim Lindström är lagets playmaker. En smart spelare, kvick i tanken och på skridskorna och är den som leder elitseriens poängliga.

Och sist men absolut inte minst Mikko Lehtonen. Finländaren som är power forwarden personifierad. När 193 centimeter och 94 kilo Lehtonen bestämt sig att ta sig mot mål är han oerhört svårstoppad. Han är också elitseriens skyttekung med 8 mål hittills.

Imorgon ska Södertälje försöka stoppa denna fruktade formation. Om dom lyckas? Svaret kommer i löragens Sportextra.


Peter Sundkvist

peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista