När ska de bli vuxna?

Sitter och kikar ut från högsta positionen i Löfbergs Lila Arena, pressläktaren på uppvärmningen inför kvällens drabbning mot Luleå. Det som slår mig är att samma procedur upprepar sig varje uppvärmning, varje träning, hela säsongen. Så fort de kommer ut på isen ska de dribbla, leka, skjuta och göra precis som ungarna gör i "Björnligan". När ska de bli vuxna ?

Åter till matchen då. Luleå är på besök i Karlstad, serieledande Luleå som inte ska vara där de är enligt expertisen. Kanske dags för expertisen att tagga ner lite. I år är de inga experter, kolla tabellen så förstår ni !

Luleå har gjort allt rätt, nästan i alla fall så här långt i elitserien. Gjort flest mål av alla i powerplay, 11 stycken. Frölunda, jumbon i elitserien har gjort 17 mål totalt i år !

Luleå har dessutom bara släppt in två mål i boxplay, fantastiska siffror. Återstår att se om siffrorna håller sig även efter kvällens match. Motståndarna Färjestad är inte hypereffektiva framåt men har bara släppt in 21 mål i år. Bara Luleå och Linköping har släppt in färre. Jag är faktiskt benägen att hålla med Färjestads målvaktstränare Erik Grankvist, GÖR MÅLEN STÖRRE !

Vi hörs i Sportextra.


Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".