Här är Bengt-Åkes nya klubb

Det blev inte S:t Petersburg som det spekulerades kring för den förre förbundskaptenen i ishockey, Bengt-Åke Gustafsson.

Istället återvänder han till den schweiziska ligan och klubben ZSC Lions i Zürich, det bekräftar klubben på sin hemsida på onsdagen.

– Det är ett lag med bra ganska bra traditioner och höga förväntningar som inte har infriats hittills i år. Men förhoppningsvis kan vi hitta lite energi och få fart på laget, säger Bengt-Åke Gustafsson till Radiosporten.

Så sent som i tisdags spekulerades det i svensk media om att Bengt-Åke Gustafsson skulle gå till KHL-laget S:t Petersburg, som nyligen sparkat sin tränare. Nu blir det alltså Zürich istället.

– Det gäller för mig tillsammans laget att hitta energin och komma tillbaka till det där spelet som jag vet finns i gruppen, säger Gustafsson.

52-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Gustafsson känner schweizisk hockey väl sedan tiden som förbundskapten i Schweiz 1997-2002, samt klubbtränare i österrikiska Feldkirch och schweiziska SCL Tigers.

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista