Det här är Daniel Widings favoritklubb

Flyttfågeln Daniel Widing har ju landat i Sverige igen. Det blev spel i Djurgården - till många brynäsfans stora förtret. Men laget i hans hjärta spelar i hockeyallsvenskan.

Enligt en nära och högst trovärdig källa är det - föga överraskande - Leksands IF som ligger närmast hjärtat för dalmasen. Leksand slarvade dock bort talangen Widing, som efter säsongen 2002/2003 valde att gå till Pelicans i finska ligan.

Sen kom det stora genombrottet i Brynäs, men hjärtat klappar alltså fortfarande för Leksand.

Ska vi gissa att Leksand får hans namnteckning om man går upp i elitserien nästa säsong?Kontraktet med Djurgården är bara på ett år...

Å apropå Leksand. I kväll inleds en riktigt tuff bortaturné när man gästar Malmö och på lördag åker man norrut för att försöka lugga Lakers på poäng. Jag tror att dalmasarna kammar noll den här gången.

Dels lider man av skador på viktiga spelare som Tomas Kollar, Daniel Hermansson och artiskontraktspelaren Jean-Luc Grand-Pierre och dels har man inte bortabesegrat Malmö sedan 30 januari 2008. Då avgjorde förresten Morten Green i förlängningen.

Kvällens matcher: Örebro-Växjö, Rögle-Troja, Västerås-Almtuna, Malmö-Leksand, Bofors-Tingsryd och Sundsvall-Oskarshamn .

Vill ni höra prestigemötet Malmö - Leksand .

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista