Linköping–Färjestad 2-4

Färjestad spräckte Linköpings hemmasvit

2:23 min

Linköpings tre artistspelare gjorde debut. Det hjälpte föga mot Färjestad som vann rättvist och nu är på väg uppåt i tabellen.

Daniel Alling valde Lagens lirare:
Linköping: Jari Tolsa
Färjestad: Alexander Salak

– Färjestad gör en imponerande insats och är definitivt på gång i den här serien, säger Daniel Alling sedan gästerna vunnit. Mycket tack vare en storspelande Alexander Salak i målet.

Linköping kom till match med tre nya spelare i laget, artistspelarna Josef Melichar, Jaroslav Hlinka och Jan Hlavac. Dessutom var man hittills obesegrade på hemmaplan.

Det började också bra, när Erik Andersson gav hemmalaget ledningen. Men Patrik Lundh kvitterade för Färjestad och det var oavgjort i peridpausen.

Linköping var det bättre laget i första perioden, men sedan var det roliga slut.

– En märklig scenförändring. I andra perioden var Färjestad varit väldigt effektiva. Linköpings offensiv kom av sig, säger Radiosportens Daniel Alling.

Färjestad vann andra perioden med 3-1 och då bytte Linköping taktik. Man slutade med det eleganta spelet och finesserna och gick in med kraft.

Martin Ylven Laumann reducerade också, men närmare kom man inte.

Färjestads Jonas Junland var nervös inför matchen. Orsak? Han har tidigare spelat i Linköping. Vilket hemmapubliken inte hade glömt och han fick ta emot en hel del glåpord.

– Det var rätt väntat. Skönt att vi vann matchen så får de skrika vad de vill. LHC spelade bra men de förvaltatde inte sina chanser och vi var värda att vinna, säger han till Radiosporten.

Linköpings tränare Magnus Hävelid kunde bara lyfta på hatten åt motståndet efter att ha inkasserat den första förlusten på hemmplan för säsongen.

– Färjestad är bättre än oss under 60 minuter. Vi dippade några gånger och det straffar sig. Det vart en uppförsbacke vi inte rådde med, säger han till Radiosporten.

Radiosporten
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista