1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Modo - Färjestad 0-3

Historisk måltorka för Modo mot Färjestad

Challe Berglund, Modo: "Lika bra att bli nollad"
3:17 min

Modo skrev historia på ett negativt sätt när man föll med 0-3 mot Färjestad. Som första lag i elitseriens historia har man misslyckats med att göra mål i fyra raka matcher.

Radiosportens Christer Jonasson valde Lagens lirare:
Modo: Niko Dimitrakos
Färjestad: Christopher Nihlstorp

Färjestad tog en enkel 3-0-seger borta mot formsvaga Modo. Modo har därmed spelat fyra raka matcher utan att göra mål och är på väg mot ett elitserierekord.

Modo har ett utmärkt hemmafacit den här säsongen och kom till start med tre raka hemmasegrar med totalt 17-4.

Å andra sidan hade Örnsköldsvikslaget sedan senaste hemmasegern varit ute på bortaturné - och förlorat alla tre matcherna. Dessutom inte gjort mål i någon av dem.

Det blev inget den här gången heller och Modo har därmed spelat över fyra timmar utan att näta, noga räknat 4 timmar, 43 minuter och 23 sekunder.

– Power play och boxplay är väldigt viktiga och där har vi misslyckats. Vi får inte bli så mycket utvisade som vi blir idag, säger Modos tränare Challe Berglund till Radiosporten.

Gör inte Modo mål inom 16.37 i nästa match slår laget det föga smickrande rekord Skellefteå tidigare hade i konsten att inte göra mål.

Domaren Morgan Johansson straffade Modo hårt i första perioden. Vid fem tillfällen skickade han Modoiter till utvisningsbåset - och Färjestad gjorde mål på tre av utvisningarna.

Christopher Nilstorp stod i Färjestads kasse den här gången och var stabil - men behövde inte göra speciellt många kvalificerade räddningar för att hålla nollan.

Två av bortalagets fullträffar kom i första perioden. Den tredje kom i andra perioden, på ett numerärt överläge som var "kvar" från första perioden, och då tog Modotränaren Charles Berglund timeout.

Den hjälpte inte märkbart. Karlstadlaget hade inga problem att freda egna målet. Modoanfallarnas självförtroende blev påtagligt sämre och sämre.

Färjestads back Jonas Junland låg bakom alla te målen och var förstås glad efter matchen.

– Jätteskoj, det har gått lite halvtungt offensivt för mig och laget i början. Det var kul att få igång power play och det blev avgörande för matchens utgång, säger han till Radiosporten.


 Modo-Färjestad 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Första perioden: 0-1 (9.12) Kristofer Berglund (Jonas Junland, Patrik Lundh) spel fem mot fyra, 0-2 (14.28) Dragan Umicevic (Martin Sevc, Jonas Junland) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-3 (0.27) Dick Axelsson (Dragan Umicevic, Jonas Junland) spel fem mot fyra.

Skott: 24-26 (9-12, 6-8, 9-6).
Utvisningar Modo: 8x2, 1x10.
Utvisningar Färjestad: 5x2, 1x10.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.
Publik: 5 324.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".