1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Djurgården - Linköping 1-0

Djurgården straffade Linköping

Mark Owuya, Dif: "Det är tillfälligheter att vi inte gör mål"
2:52 min

Djurgården med tung måltorka besegrade Linköping hemma på straffar.

Radiosportens Robert Tennisberg valde Lagens lirare:
Djurgården: Mark Owuya
Linköping: Fredrik Norrena

Det var uppvisning i hur man inte gör mål. I den grenen är Djurgården bland de bästa i ishockeyns elitserie. Det var mållöst efter tre perioder och en förlängning mot Linköping - sedan vann Djurgården straffläggningen.

Mario Kempes segermål (4-3) mot Brynäs den 19 oktober kom med 8.20 kvar av matchen, sedan dess har Djurgården spelat drygt 193 mållösa minuter: 0-2 mot HV och 0-3 mot Frölunda följdes upp med 65 mållösa minuter mot Linköping.

Det var just Mario Kempe som åter gjorde mål när det blev straffläggning, och efter en lång videogranskning räknades även Tim Erikssons försök som mål.

Annars var Djurgården lika ineffektivt som vanligt hemma i Hovet på torsdagen.

Djurgården spelade fem mot fyra i fem minuter i följd i den första perioden utan att vara riktigt nära, Linköping skapade den bästa målchansen trots en man mindre på isen.

Det numerära överläget uppkom sedan Linköpings Johan Andersson fått matchstraff. Han sträckte ut benet och sänkte Nils Ekman med en ful knätackling knappt elva minuter in i den första perioden. Ekman kröp av isen med svåra smärtor i vänster knä.

– Nils har en kraftig blödning i knäet och nu väntar en undersökning med magnetkamera, sade Djurgårdens läkare Bengt Gustafsson till SVT.

Linköping hade pucken i mål halvvägs in i slutperioden, men innan pucken nådde nätet hade domaren Patrik Sjöberg blåst av spelet. Han trodde Djurgårdsmålvakten Mark Owuya styrt pucken över sargen när den i själva verket styrdes rakt upp i luften och sedan singlade in i mål.

I stället vann Djurgården efter straffar.


Djurgården-Linköping 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Avgörande str: Mario Kempe.

Skott: 29-31 (10-10, 6-12, 11-7, 1-2, 1-0).
Utv, Djurgården: 5x2. Linköping: 3x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.
Publik: 6 248.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".