Vill du ha mål - följ Trojas matcher

Ibland är det löjligt kul att bara grotta ned sig i en specifik statistik. Som i dag när jag satte mig ner och räknade på olika lags målsnitt per match.

De må ligga sist i tabellen, men letar du hockeymål hittar du flest i samband med Troja/Ljungbys matcher. Det blir i snitt sju mål per match när smålänningarna ställer sig på isen.

Tyvärr för deras del trillar bara 2,5 av dessa in i motståndarens kasse medan 4,5 mål letar sig över deras egen mållinje.

Kronobergskonkurrenten Växjö, som ligger tvåa i tabellen, är inte långt efter. 6,8 mål blir det i snitt när de spelar matcher. Med den uppenbara skillnaden att här producerar man drygt fyra mål per match och släpper bara till 2,6 mål bakåt.

Å apropå den "hockeyallsvenska Bermudatriangeln". Följer du Troja, Växjö eller Tingsryd rekommenderar jag verkligen .

Gå in där och hitta spelarbloggar, intervjuer före matcher och mycket annat, som jag tyvärr inte hinner med - då denna blogg går lite utanför mina normala arbetsuppgifter som webbredaktör.

Kvällens matcher är intressanta främst för toppstriden. IKO och Malmö möts i Oskarshamn och serieledarna Örebro tar emot Borås. Ska topplagen gå ifrån ytterligare, eller kommer Malmö och Borås att minska gapet?

Jag tror på ett nja. Örebro är för starkt hemma för att tappa poäng i kväll. Fredag kväll innebär bra drag på läktaren och troligen tre fräscha poäng i jakten på en direktplats till kvalserien. Boråsspelarna borde vara mentalt (och kanske även fysiskt) trötta efter skrällen i Malmö i onsdags kväll.

Målglada Malmö (snittar 6,4 mål per match fördelat och släpper in nästan lika många som man sätter i motståndarkassen) däremot, tror jag kommer studsa tillbaka efter den överraskande sudden-förlusten mot Borås senast.

Ni vet väl om att ni kan höra matcherna i sin helhet:

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".