"En formidabel genomklappning"

2:43 min

Tabelljumbon Frölunda har fortsatt stora problem. Ny förlust med hela 6-1 borta mot Linköping. Man är för beroende av utländska stjärnspelare som inte har levererat, anser Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson.

Frölunda har många spelare på skadelistan och har ett knepigt läge. Radiosportens expert L-G Jansson håller inte med tränaren Stephan Lundh om att de har ett bra power play. Och ett sådant är viktigt för Frölunda.

– Det kan man näppeligen säga när man ligger på drygt 14 procent i effektivitet. Det är viktigt för Frölunda som inte tillhör de lag som har anammat det moderna, fartiga spelet. Har man inte de spelarna som är fartiga så har man inte, säger L-G Jansson.

Han hade också väntat sig mer av den rutinerade Tommi Kallio.

– Han är en skugga av sitt forna jag.

Sportchefen Kent Norberg försvann från Frölunda, men tränarna är kvar.

Sportchefen har väl redan gjort sitt jobb. Vad har det för betydelse att han försvinner?

– Han kanske har gjort ett dåligt jobb, men det vet inte jag. Han tar dit spelarna och sedan ska tränarna forma det. Men är grabbarna inte nog bra så. Jag är lite fundersam på väldigt mycket utländska spelare och att vara så beroende av finska så kallade stjärnspelare. Det verkar inte vara någon vidare modell, säger L-G Jansson.

Linköpings tjecker börja briljera mer och mer. Vad har de för betydelse för att Linköping ska kunna bli ett guldaspirerande lag?

– Guldaspirerande tror inte jag. Hlavac och Hlinka är kollosalt skickliga, men de var inte tränade när de kom hit. Jag tror att det blev tokigt i början, att grabbarna litade på dem. Nu har man förstått att alla måste gasa.

Han ser också ett sparkapital för Linköping i den skadade Hävelid.

– Linköping kan bli bra. Sedan hur långt det räcker är en annan sak, säger L-G Jansson.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista