Örebro bröt den blåvita förbannelsen

Det kändes som en tidsfråga innan serieledande Örebro skulle vinna sin första seriematch mot Leksand. Nu kom den, men det krävdes 60 minuter plus 1.29 av förlängningen innan Fredrik Orrsten kunde sätta punkt för den blåvita förbannelsen och ge Örebro deras hett efterlängtade seger.

Det låter som en övertrött klyscha, men den här segern var verkligen värd betydligt mer än de två poängen som syns i tabellen. Örebro kom ut i första perioden och körde över Leksand de första minuterna och superkedjan (Sjödell-Wiklander, Löwdahl, Strömberg) gjorde även undertecknad snurrig i tv-soffan.

Leksand stod dock pall för den första anfallschockvågen, men laget fick kämpa i uppförsbacke hela matchen. På Pär Mårts-språk: Örebro tog kommandot över Leksand och släppte det bara vid några enstaka tillfällen.

Det räckte dock för att ett vilt kämpande och skadeskjutet Leksand skulle ta matchen till förlängning, via norrmannen Ken-Andre Olimb som stötte in en retur med 12 sekunder kvar av den tredje perioden.

Väl där hamnade unge Leksandsbacken Patrik Norén på fel sida om den gräns som domaren satt upp för matchen. En tveksam utvisning, som sen visade sig bli matchavgörande.

Räkna med Örebro i kvalserien. Leksand också? Nja, låt mig återkomma i det ärendet...


Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".