ishockey

"Vissa som fattades i laget"

Mikael Samuelsson: "Vet vad som händer"
1:20 min

Han petades inför OS av Bengt-Åke Gustafsson. Men Vancouvers Mikael Samuelsson har fullt förtroende för den nya ledningen i Tre Kronor.

Mikaels Samuelsson blev upprörd i vintras när han inte fanns med i dåvarande förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafssons OS-trupp. Det visade han i medierna och saken blev en snackis inför mästerskapet.

Men till nya landslagsledningen, med förbundskapten Pär Mårts i spetsen, har han en bra relation.

– Jag har en lika bra som alla andra har. Jag tycker att de sköter det på ett utomordentligt sätt, det de har börjat med. Vi har fått lite mejl även om vad som hände i Karjala cup och feedback på vad de känner och vilken spelidé de har, säger Samuleson.

– Det konceptet tror jag på i alla fall. De kommunicerar med spelarna, det hjälper alltid oavsett om man gillar det eller inte. Då vet man i alla fall vad som händer.

Men det sög, att du inte fick vara med i OS?

– Jag var besviken då men det är över nu. Jag hade gärna spelat det, ja, säger Samuelsson.

I OS fanns dock hans lagkamrat i Vancouver, Henrik Sedin, med. Sedin är nominerad till Jerringpriset och Samuelsson behöver inte tänka länge för att utse sin vinnare.

– Jag gillar både Hellner och Kalla skarpt men eftersom jag spelar med honom måste jag ändå säga Henrik. Det han gjorde förra året är ändå rikigt svårt att göra, säger Samuelsson.

De borde ha tagit OS-guld, då kanske han hade varit självskriven?

– Ja, absolut. Men det var ju vissa som fattades i laget...nej, jag skojade.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".