Elitserien

Lundh: "Han är enormt viktig"

Stephan Lundh: "Kommer märkas att han är med"
1:24 min

VM-backen Christian Bäckman är åter redo för spel när Frölunda gästar Djurgården. Ett tillskott som kommer att lyfta tabelljumbon enligt assisterande tränaren Stephan Lundh.

Frölunda har fått ett välbehövligt besked inför kvällens bortamatch mot Djurgården - Christian Bäckman är redo för comeback efter flera månaders frånvaro. Ett tillskott som lagets assisterande tränare Stephan Lundh välkomnar med öppna armar.

– Tittar man på föregående säsong så var han den genomgående bästa spelaren i Frölunda och spelade upp till 28 minuter per match, säger Stephan Lundh till Radiosporten.

– Han är enormt viktig.

Lundh menar att det inte ligger någon press på backkämpen för tillfället utan att det först och främst handlar om att ge Bäckman speltid.

– Det viktigaste är att han kommer igång och får matchträning, så man får inte ha för stora krav.

– Jag tror nog att det kommer att märkas att han är med. Han betyder mycket och det är en skön känsla för laget.

Under torsdagskvällen gästar Frölunda Djurgården som man inte har lyckats besegra på bortais sedan november 2008.

– Jag var inte med för två år sedan men nu är vi i den situationen och varje match är oerhört viktig. Det här är en enormt viktig match eftersom Djurgården är ett lag som ligger strax ovan oss, säger Lundh.

– Det känns som en sexpoängsmatch. Det kan vara en utmaning att spräcka den sviten.

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".