ishockey - allsvenskan

Salo om Leksand: "Stor chans"

Tommy Salo: "En stor möjlighet för mig"
2:33 min

Tommy Salo kan bli Leksands nye sportchef. Parterna för just nu diskussioner.

Ska det bli förre stjärnmålvakten Tommy Salo som blir ny sportchef för Leksands IF Ishockey?

Ja, så kanske det kan bli för enligt Salo är chansen rätt stor att han tar tjänsten.

– Naturligtvis är det intressant. Jag har varit Leksing sen jag var en liten knatte. När jag hörde att ett intresse fanns från deras sida är det naturligtvis intressant, säger Salo.

Salo har varit i kontakt med sin nuvarande klubb Oskarshamn, där han är sportchef, som helst vill att han jobbar året ut.

– Nu är det Oskarshamn och Leksand som ska komma överens så kan vi lösa de andra bitarna sen. Jag trivs väldigt bra i Oskarshamn och känner att jag har gjort ett bra jobb men samtidigt vill jag framåt, och det här är en stor möjlighet för mig att ta ett kliv och förhoppningsvis vara med och ta Leksand upp i elitserien, säger Salo.

Klubbens vd Mats Aspemo som hade kontakt med Tommy Salo i går:

– Han var i Leksand i går och så klart pratade vi med en så pass intressant person som Tommy Salo, i och med att vi har letat sportchef sedan augusti. Det verkar finnas ett intresse från båda håll att hitta en vettig lösning för att få Tommy till Leksand, säger Aspemo.

Varför vill ni ha just Tommy Salo?

– Vi har tittat på olika namn i den här processen och Tommy dök upp ganska snabbt i och med att han var på plats i Leksand. Vi hade ett samtal och jag tycker att han verkar vara en bra person, han har bra referenser, är trygg och har ett bra kontraktnät. Och han passar nog väldigt bra i vår ungdomliga satsning vi ändå gör i Leksand.

Hur nära är det att han tar tjänsten?

– Han sitter med ett kontrakt i Oskarshamn. Kan vi hitta en lösning kan det bli nåt, hittar vi ingenting så får vi gå vidare med nästa namn.

Om den lösningen dyker upp så är ni överens? Då blir han sportchef?

– Då får vi titta på detaljerna. Vi måste i så fall komma överens om villkor, tidskontrakt och sådana saker.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".