Hemmaspöket bortskrämt

Det tog tid, det har gett många frågetecken och det har framför allt kostat en massa poäng. Färjestads tunga ok, hemmaspöket verkar åtminstone tillfälligt ha försvunnit.

Först 2-1 mot formstarka sensationen nykomlingen AIK i tisdags och så 3-0 mot dåvarande serieledarna Luleå. Marcus Paulsson hade plockat fram trollspöt. Innan gårdagsens match hade han gjort ett mål, nu har han gjort fyra. Hattrick i en och samma period dessutom. Färjestad har spelat enkelt på bortaplan som gett poäng medan man på hemmaplan spelat på tok för krångligt, därav spöket.

Apropå spöke. Färjestadsmålvakten Alexander Salak som kom in när Robin Rahm ertappades med otillåtna preparat i kroppen kan vara årets värvning i elitserien. Bäste målvakt så här långt och alla vet ju hur mycket målvakten betyder. Kul är det definitivt dessutom med Luleås framfart, av experterna definitivt inte tippat i toppen av serien.

Ännu roligare med Skellefteå, nya serieledarna som haft en lång resa sedan återkomsten till elitserien med en ständigt stigande formkurva. Under rubriken "det blir bättre och bättre år för år" får vi nog kalkylera med att Skellefteås AIK tar ett steg till den här säsongen, de går till SM-final!

Trevlig helg önskar redaktör´n i Karlstad som har en ledig helg att se fram mot.


Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".