1 av 2
2 av 2
Elitserien

"Bör få tio matchers avstängning"

LG Jansson: "Det är sådant som inte får inträffa"
3:05 min

Radiosportens hockeyexpert Lars-Gunnar Jansson menar att Djurgårdens Nils Ekman bör få ett kännbart straff för sin slashing mot Jakob Silfverberg.

Kommentator Magnus Wahlman menade att det var det fulaste han sett under sina tio år som referent. Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson håller med.

– Ja, det besinningslösa slaget är bland det värsta jag sett. Sedan har man sett andra saker som kanske varit ännu värre, säger LG Jansson.

Hur reagerar du när du har sett det?

– Med bestörtning helt enkelt. Det är sådant som inte får inträffa. Han var lite fasthållen, det visar sig att det var spelare i båset som höll i Nils Ekmans klubba.

– Men man kan inte fullkomligt tappa all vett och ton och besinningslöst slå som han gör. Tänk om han hade träffat på något annat ställe.

Varför har just denna händelsen rört upp så mycket känslor tror du?

– Vi har sett Anton Hedman i Modo vara i skottgluggen för brutalt spel. Han har dock endast använt kroppen, även om han har gjort det oschyst.

– Här använder djurgårdsspelaren sitt redskap som tillhygge och det är det fulaste som kan hända. Sådant ska inte finnas i svensk ishockey.

Vad tycker du att Nils Ekman ska ha för straff?

– Det kan man diskutera hur mycket man vill. En del skribenter har gått ut med fantasistraff men med utgångspunkt från tidigare incidenter kan jag tänka mig att han ska ha tio matchers avstängning.

Ishockeyförbundets Mikael Lundström menar att han aldrig sett något liknande under sin tid som tävlingschef och har förtroende för att disciplinnämnden kommer med ett läpligt straff.

– När det blir en sådan här situation så spekuleras det vilt men jag förlitar mig helt och hållet på att disciplinnämnden i det hela. De gör säkerligen en väldigt klok bedömning av ärendet, säger Lundström till Radiosporten.

– Det kommer att behandlas i vederbörlig ordning så fort som möjligt. Jag skulle anta att det är måndag eller tisdag som de har sitt nästa möte.

Daniel Alling
daniel.alling@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".