iceguys

Stålberg – ett billigt fynd

16 min

Viktor Stålberg trivs och imponerar i Chicago. Iceguys träffar honom och pratar billiga fynd.

Iceguys är på plats när Chcago som låg utanför slutspel genom segrar över Anaheim och Los Angeles går från nionde till femte plats. Viktor Stålberg avgjorde förra matchen mot Anaheim, i det mötet vi är på vinner Blackhawks med 4-1 efter mål av Niclas Hjalmarsson.

Men vi börjar med Victor efter segern som gör honom lättad. Han spelar i förstafemman med Patrik Kane och Jonathan Toews.

– Det är kul för alla att slå oss som är regerande mästare så de spelar extra tufft mot oss tror jag, säger Stålberg.

Men det har blivit stora förändringar i ert lag?

– Ja, vi är många nya spelare i laget, den saken är klar. Vi hade lite dålig kemi kanske i början då det inte funkade riktigt som vi hoppades. Men jag känner att de senste åtta till tio matcherna har vi spelat mycket bättre. Vi har börjat få resultat och klättrar i tabellen också.

Men då är ju du, om man tittar på lite billigare spelare, ett fynd?

– Ja, det kanske man kan säga. Man är ju billig relativt men det är en bra situation för mig också. Jag får spela med bra spelare och som rookie får man inte så hög lön.

Spelar du alltid med Toewes och Kane?

– Ja, vi har spelat ihop de senaste sex, sju matcherna och det har funkat bra. Vi har inte gjort så extremt mycket mål men det kommer nog snart.

Är det stor skillnad på vad ni får göra efter en match om ni vinner och förlorar?

– Ja, nu får man kanske gå ut och titta lite på Los Angeles.

Men vid förlust då blir det husarrest eller?

– Det beror väl lite på schemat också men om man vinner får man unna sig lite mer, och det är kul.

Även Niklas Hjalmarsson är glad efter sitt första mål för säsongen och han hyllar också Stålberg.

– Det var jätteskönt att få göra mål, jag fintade skott och deras försvarare gick på det och sen sköt jag. Det kändes som det gick sakta men det gick bra. Vi har varit extremt ojämna men efter en seger känns det skönt. I år förlorar vi jämna matcher som vi vann i fjol. Victor har skött det riktigt bra och han skjuter bra och har nog överraskat många med att han är så snabb och det har gått riktigt bra för honom.

Men när det blir så olika resultat så måste det vara viktigt att inte låta sig dras med och in i en förlustsvitkänsla. Jag antar att man måste satsa mycket på psykologi?

– Ja, det är väldigt viktigt. Det har varit frustrerande, just när det inte gått som vi vill. Den här sporten är nog 95% mentalt tror jag och har man inget självförtroende är det inte ens lönt att man går ut på isen.

Annika Greder Duncan
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista