Vänta er ingen frälsare, Leksand

Så blev det då klart.  för tre och ett halvt år med Leksand.

Jag skrev att med Tommy Salo är ett riktigt kap för dalaklubben. Och visst är det en kompetent och motiverad sportchef som anländer södra Siljans strand. Men än så länge är OS-hjälten från 1994 rätt så oprövad i rollen som sportchef.

Han kommer dessutom till en klubb vars kassakista är bottenskrapad och ska han plocka nya stjärnor till Leksand får han plocka fram alla ess han har i rockärmen. Salo kommer i första hand hänvisas till fyndavdelning där både fågel och fisk finns. Och då övervägande mest fisk.

Salo hinner heller inte påverka säsongens trupp nämnvärt. Visst, i januarifönstret kan väl en och annan poängproducerande back hittas (och det behövs verkligen),  men det stora fokus kommer ligga på nästa säsongs trupp.

Och där ställs salo inför samma problem som Leksands tidigare sportchefer: Nämligen det faktum att man inte vet i vilken serie man spelar i. Det kan ju trots allt – även om det känns mer avlägset än på länge – bli så att klubben tar klivet upp till elitserien i vår.

---

Det svänger verkligen om Leksand den här säsongen. Hemmamötet med nästjumbon Tingsryd är den tydligaste illustrationen på det. Från underläge 0-4 till seger 5-4 efter förlängning. Återstår att se framöver om Salo kan bringa lugn till detta märkliga hockeylag.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista