Inte alla verktygen i lådan?

Min verktygslåda innehåller en hel del verktyg idag, mycket beroende på införskaffande av fritidshus för ett år sedan. Verktyg anpassade var och en för ett speciellt ändamål.

Hockeyklubban är spelarnas verktyg och förlängda arm. Anpassad för var och en med rätt svikt, rätt vikt och därtill gjort i svindyra material. Gjorda för att de ska användas som trollspön i rinken, för att avlossa hårda, välriktade, luriga och förhoppningsvis otagbara projektiler för målvakten. Men när dessa 3000-kronorsklubbor används som vapen "då är råttet mågat" !

Som kommentator känns det såååååååååååå fel när man ser tilltag likt det som Djurgårdens Nils Ekman gjorde på Brynäs unge herr Silfverberg. Att det sedan kan ha berott på att någon höll i klubban för Ekman känns som en parantes.

Oavsett detta får inte bägaren rinna över till den grad "att alla propparna går samtidigt" som det stod i en av kvällstidningarna. Nä, mer fair-play, mer schyssta tag och mer riktig attityd om jag får be. Klubban i isen ikväll, annars får ni inga passningar som Ulf Sterner sa på sin tid !

Svinkalla hälsningar från ett kylslaget Karlstad.


Mats Fagerström
mats.fagerstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista