1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Färjestad-Linköping 3-2 e. str.

Färjestad straffade Linköping

2:25 min

Det tog mer än halva serien. Men mot Linköping gick en Färjestadsmatch för första gången till straffar i höst.

 Radiosportens Mats Fagerström valde "lagens lirare":
Färjestad: Christian Berglund
Linköping: Sebastian Karlsson

Christian Berglunds läckra mål i straffläggningen gav hemmalaget 3-2 och extrapoängen.

Inför glesa läktare i Karlstad gav Pelle Prestberg hemmalaget ledningen i mitten av första perioden sedan den gamle målkungen hittat rätt förbi en skymd Fredrik Norrena.

Färjestad fick sedan ett lysande tillfälle att utöka med nästan tre minuter i spel fem mot fyra i slutet av perioden. I stället snodde Sebastian Karlsson pucken från Jonas Junland, Linköpingsforwarden bröt fri in från kanten och rundade Färjestadsmålvakten Alexander Salak och kvitterade.

I andra perioden fick Linköping det bästa läget att ta ledningen genom spel i fem mot tre i periodens sista minut. Men Jonas Frögren täckte Magnus Johanssons skott med ansiktet. Färjestadsbacken blödde kraftigt och därmed var det färdigspelat för kvällen.

I tredje perioden tog matchen fart. Magnus Johansson följde med upp i en spelvändning och när ingen Frögren var i vägen och täckte hittade landslagsbacken rätt med ett distinkt dragskott förbi Salak i Färjestadsmålet.

Mindre än två minuter senare var det kvitterat. Christian Berglund fick tag på en lös puck framför mål och lyckades tråckla in den under Norrenas benskydd. Domaren behövde dock ringa på videomåldomaren för att vara säker på att pucken var över linjen, vilket den var en tiondels sekund innan Linköpingsbacken Klas Dahlbeck rensade bort den.

Efter fem mållösa förlängningsminuter väntade straffar.

Där blev Christian Berglund och Alexander Salak hjältar. Den förste som målskytt, den andre som omutlig målvakt.

– Jag önskar att jag kunde gjort fler mål, jag har haft ganska många lägen. men det känns kul att veta att trummar man på så kommer målchanserna, säger Christian Berglund till Radiosporten.

– Det var starkt av oss att vända och vinna, fortsätter han.

Linköpings Sebastian Karlsson tyckte att det var en lite märklig match.

– Det gick lite i vågor. Ibland hände ingenting, ibland hände allt. Spelar man om viktiga poäng kan det bli lite avvaktande spel, säger han till Radiosporten.

 Färjestad-Linköping 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (7.38) Pelle Prestberg (Mikael Johansson), 1-1 (18.40) Sebastian Karlsson spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 1-2 (9.25) Magnus Johansson (Patrik Zackrisson, Jari Tolsa), 2-2 (11.07) Christian Berglund (Anders Bastiansen, Dragan Umicevic).

Avgörande str: Christian Berglund.

Skott: 28-24 (9-7, 6-10, 10-5, 2-2).

Utv, Färjestad: 4x2. Linköping: 4x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta, och Ulf Rönnmark, Stockholm.

Publik: 5 617.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista