Frölunda på g?

Ja det är frågan som många hårt prövade supportrar i Göteborg ställer sig.

Om vi bara tittar på den senaste (seger)matchen borta mot Luleå är den en rätt OK sammanfattning av hur läget är just nu för laget.

Bra, riktigt bra när de spelar som de ska. Men dåligt, ja rent av uselt när de faller tillbaka i gamla synder.

Positivt i måndags var hur de genomförde första periioden. Visst var Luleå svaga - men glöm inte att Frölunda med rapp skridskoåkning, precisa pass och hög forechecking gjorde Luleå dåliga. Frölunda gick ut till matchen och styrde - borta mot serieledarna!

Målen var också skörden av fina spelvändningar och hårt arbete som gav numerära övertag i anfallen.

Och det bästa - sättet de lyckades vända sitt eget spel i tredje perioden och stoppa blodflödet som var på väg att leda till en ny tappas 3-0 ledning.

MEN det är anmärkningsvärt att tränaren Kent Johansson inför tredje perioden står i TV och säger att de pratat om att fortsätta som innan - och så gör spelarna precis tvärt om. Två slarviga/övermodiga ingripanden i egen zon efter 1 minut och Luleå fick det självförtroende de behövde för att köra över göteborgarna i tio minuter.

Tillbaks i ängslighet, tamhet och förvirring i egen zon.

MEN igen - spelarna lyckades den här gången ta sig samman INNAN det var för sent.

Måste vara väldigt skönt för självfötroendet att göra det.


Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista