1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9
Inför kvällens elitserie

Bottenmöte med hopp om lyft

Radiosportens Lars Sandberg inför kvällens elitseriematcher
1:37 min

Södertälje, sist i tabellen, möter nästjumbon Modo i en krismatch. Men båda lagen vet att en seger kan innebära slutspelsplats.

Modo (11) - Södertälje (12)

Båda lagen är just nu under strecket, men samtidigt kan en vinst i kväll betyda slutspelsplats i den tajta bottenstriden.

Form: Modo slog Skelleftå med 4-1 på bortaplan i senaste matchen, vilket bröt en tråkig svit på tre förlustmatcher. SSK har tre segrar på de fem senaste. Båda förlusterna har kommit mot Timrå. Man har fem raka förluster på bortaplan.

Inbördes möten: Modo har vunnit båda mötena i höst, den ena efter sudden death. Förra säsongen vann lagen samtliga sina respektive hemmamatcher.

Radiosporten tippar: 2-2.

 
Timrå (5) - HV 71 (4)

Seriens två mest formstarka lag kan med en seger här få tätkontakt med toppen i tabellen.

Form: Timrå är i fin form. Fyra segrar på de fem senaste matcherna. Men i senaste hemmamatchen blev det förlust (mot serieldaren Luleå). Även HV har visat fin form de senaste veckorna. Tre raka segrar och fyra vinster på de fem senaste.

Inbördes möten: Timrå har tagit tre poäng i båda mötena i höst. Förra säsongen vann HV fem av sex matcher.

Radiosporten tippar: 3-1.
 

Linköping (6) - Luleå (1)

Två lag med tveksam form möts i Linköping. Tabellettan Luleå behöver seger för att öka avståndet ner till jagande Skellefteå.

Form: Linköping förlorade senast borta mot Färjestad och har tre förluster på de senaste fem matcherna. Luleå toppar tabellen, men formen är sådär, tre förluster på de fem senaste, och lagen under börjar närma sig.

Inbördes möten: Lagen har vunnit varsin match under hösten - när man haft fördel av hemmaplan. Förra året vann Linköping samtliga hemmamatcher mot Luleå.

Radiosporten tippar: 4-1. 

Brynäs (8) - Färjestad (3)

Två raka segrar har tagit upp Brynäs över slutspelsstrecket. Färjestad söker tätkontakt med Luleå och Skellefteå i toppen.

Form: Färjestad vann senast mot Linköping hemma, men det krävdes straffar. Man har tre segrar på de fem senaste. Brynäs har två raka segrar. Man har vunnit fyra av de senaste fem hemmamatcherna.

Inbördes möten: Brynäs har vunnit båda matcherna den här säsongen.

Radiosporten tippar: 1-4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".