Ingen rädder för Vargen

Spel i "mittens rike" ikväll i Karlstad mellan Färjestad och Djurgården. Efter fyra raka förluster för Färjestad funderar jag starkt på om de likt vargen de senaste veckorna bara lekt kurragömma?

Under vargjakten fick vi lära oss att antingen är den skjuten eller vid vissa fall med en dålig jägares vapen och sikte inte riktigt fälld så var den "påskjuten". Jonas Frögren är den som varit mest påskjuten, först okbensfraktur och sedan en riktig träff på käken. Anledningen till kräftgången skrivs "skadeskjutna".

Det var länge sedan Färjestad mönstrade fullt och rätt manskap, inte heller ikväll. Micke Johanssons höft spökar, Anders Bastiansen har ett gipsat finger och Anton Grundel som har trots sin unga ålder redan problem med rygg och höft.

Djurgården får i sin tur klara sig utan nyförvärvet Mika Hannula som måste rehabträna ytterligare en tid och Jimmie Ölvestad vars ljumskar ännu inte tillåter spel. Andreas Holmqvist är också ett frågetecken hos stockholmarna ikväll.

Men precis som Roland Järverup i Robert Gustafssons gestaltning i "Torsk på Tallinn" så kommer det solsken efter regn. Men frågan i dessa tider är snarare vad som kommer efter vargavinter?

Wolfpack, det vill säga supporterklubben till Färjestad ylar dock vidare i hopp om "framtida segrar".

Faktum är att elitserien i ishockey är som ett vasalopp, det växlar i toppen hela tiden. Högintressant race är nu att vänta när jakten på placeringarna har börjat, såväl för att knipa de fyra första platserna som att bli bland de åtta som tar sig till slutspel. Resten av tabellen vill INGEN befinna sig i.

Vi hörs i etern i afton.

Mats Fagerström
mats.fagerström@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista