1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Modo–Frölunda 4-0

Viktig Modo-seger i streckstriden mot Frölunda

2:15 min

Modo vann över Frölunda med 4-0 och Norrlandslaget passerade därmed Göteborgslaget upp på slutspelsplats.


Christer Jonasson valde Lagens lirare:
Modo: Tuomas Tarkki
Frölunda: Mika Pyörälä

Modo har varit i en strålande form en längre tid - och har nu klättrat upp över slutspelsstrecket. Detta på Frölundas bekostnad, som besegrades i Fjällräven Center med 4-0.

För åtta omgångar sedan låg Modo sist i elitserien och Frölunda sjua. Det skilde tio poäng.

Sedan dess har Modo varit ett av seriens formstarkaste lag. På de sju matcherna inför torsdagsmatchen har laget vunnit fem, bara förlorat en under ordinarie tid - och hela tiden knappat in på Frölunda.

Matchen i Fjällräven Center var också en ren sexpoängsmatch. Modo kom ut starkt och fick det viktiga första målet när Robert Rosén hittade rätt i ett tidigt power play.

Men Frölunda jobbade sig in i matchen och tog över helt i andra perioden - det dröjde till 14.55 innan hemmalaget sköt första skottet på mål.

Mycket tack vare en rad utvisningar hade Frölunda ett närmast konstant tryck. Men Modo hade en suverän målvakt i Tuomas Tarkki och försvarade sig strålande. Inte minst när Frölunda spelade fem mot tre i 1.50.

Modo lyckades till slut krångla sig ur greppet, flytta upp spelet - och mycket psykologiskt göra 2-0, en kanon av Niklas Danielsson med minuten kvar till pausvilan.

Danielsson kom också att göra helt avgörande 3-0 när han på en kontring (!) i power play tryckte in pucken.

Frölunda fick ett par chanser till i power play, men tog ingen av dem och Modo krigade sig till sjätte trepoängaren på åtta matcher och en plats ovanför slutspelsstrecket.


 Modo-Frölunda 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

Första perioden: 1-0 (6.59) Robert Rosén (Per-Åge Skröder, Niklas Sundström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (19.00) Nicklas Danielsson (Per Svartvadet, Anton Hedman).

Tredje perioden: 3-0 (6.42) Nicklas Danielsson (Per Svartvadet, Hannu Pikkarainen) spel fem mot fyra, 4-0 (17.47) Byron Ritchie (Niklas Sundström, Kristian Forsberg) mål i tom kasse.

Skott: 19-36 (8-9, 7-12, 4-15).
Utvisningar, Modo: 7x2. Frölunda: 3x2, 1x10.

Domare: Thomas Andersson, Gävle och Christer Lärking, Solna.
Publik: 5 453.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista