1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Timrå–Brynäs 1-0 e str

Timrå straffade Brynäs i mållöst möte

2:14 min

0-0 efter full tid. Det krävdes straffar för att Timrå skulle avgöra.

Magnus Wahlman valde Lagens lirare:
Timrå: Niklas Svedberg
Brynäs: Juha Pitkämäki

Per Hallin stod som stor matchhjälte efter ett mållöst streckdrama i Eon-arena. Timråforwarden lurade bort Brynäsmålvakten Niklas Svedberg med en elegant dragning i straffavgörandet.

Hjälterollen får Hallin dela med omutlige målvakten Juha Pitkämäki.

I en målsnål match som dock bjöd på massor av klara målchanser spelade målvakterna huvudrollerna - 54 skott räddades av de båda hundraprocentiga burväktarna.

21-årige Niklas Svedberg som inte gjorde någon större succé i Modo förra säsongen briljerade i Brynäskassen. Svedbergs plockhandske snappade gång på gång tag på både lösa skott som kanontunga slagskott. Han var dessutom mycket följsam och reaktionssnabb i arbetet mellan stolparna.

Juha Pitkämäki har fått stå tillbaka för lånemålvakten Aleksis Ahlqvist efter förlustmatchen i Skellefteå den 4 januari då Pitkämäki släppte in fyra mål. När Ahlqvist återvänt hem till Finland visade Pitkämäki att vilan gjort honom gott - han var hundraprocentig i den här matchen.

När tre viktiga poäng stod på spel i striden kring de två nedre strecken så brydde sig inget av lagen att plocka fram skönspelet. Det var kamp och åter kamp som gällde i varje strid om pucken.

 Timrå-Brynäs 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0) eft. str.

Avgörande straff: 1-0 Per Hallin.

Skott: 31-25 (9-6, 10-8, 9-9, 2-2, 1-0).
Utvisningar, Timrå: 9x2. Brynäs: 7x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping och Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 4 689.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista