Foto: Stefan Jerrevång och Håkan Nordström / SCANPIX
Elitserien

Johnsson: "Det är så jävla tajt"

1:06 min

Två länsrivaler som slåss om en åtråvärd slutspelsplats. Lördagens Surströmmingsderby mellan Timrå och Modo har alla tänkbara förutsättningar att bli en riktigt het hockeymatch.

Timråtränaren Per-Erik Johnsson hoppas på en fartfylld match mot Modo och att hans spelare kan leva upp till trycket från läktaren.

– Derby är folkfest. Sedan är det upp till oss att bjuda upp så att det blir samma drag på plan som på läktaren, säger Johnsson till Radiosporten.

– Vi har väl bjudit varandra lite grann. Modo har bjudit oss och vi har bjudit dem här men någon gång ska väl det vara slut på det.

Johnsson menar att det kommer att krävas både het krigarvilja och kyliga huvuden i Timrå för att lyckas ta sig vidare till vårens SM-slutspel.

– Det är så jävla tajt. Jag tror att vi har 15 matcher kvar nu och det är 15 krig. Samtidigt måste man hålla lite kyla i skallen och ha tålamod i egen zon.

Den förre Timrå-tränaren Charles Berglund, nu i Modo, tror inte att det kommer att bli försiktigt spel från något av lagen i länsderbyt.

– Både Timrå och Modo slåss ju för att nå slutspelet. Varenda poäng kommer att vara oerhört värdefull i slutändan, säger Berglund.

– Vi kan inte förvänta oss något annat än att det kommer bli en jämn strid i år också. Då brukar det inte bli försiktigt och ängsligt när det är derby. Jag tror inget av lagen kommer att tjäna på att spela försiktigt.

Christer Jonasson
christer.jonasson@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista