1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Frölunda - Linköping 5-1

Frölunda körde över Linköping

Frölunda tog tre viktiga poäng i streckkampen när de hemmaslog Linköping med 5-1.

 Radiosportens Jonas Enarson valde Lagens lirare:
Frölunda: Jesper Mattsson
Linköping: Magnus Johansson

Matchen mot Linköping var den första av fyra hemmamatcher på rad för Frölunda.

Publiken i Scandinavium hade knappt hunnit bänka sig på läktarna när Frölunda inledde målskyttet.

Tomi Kallio grävde fram pucken vid sargen och bröt in framför mål och levererade en kalaspassning till Joel Lundqvist som slog till direkt och satte pucken mellan benen på Fredrik Norrena. Då hade det bara gått 16 sekunder av matchen.

Efter den chockstarten arbetade sig Linköping sakta tillbaka in i matchen och skapade ett par lägen framför Johan Holmqvist. Efter drygt fem minuter tvingades domaren ta till videobedömning för att avgöra om en puck var inne, men Holmqvists nolla höll.

Innan första perioden var över styrde Mika Pyörälä in ett skott från Oscar Hedman till 2-0 för Frölunda.

I andra perioden ökade Frölunda på till 4-0 via Niklas Andersson i numerärt överläge, och Tobias Wiklund på ett handledsskott från strax innanför blålinjen.

Att Linköping reducerade till 1-4 genom Magnus Johansson med knappt tio minuter kvar att spela störde inte Frölunda nämnvärt. Strax därefter ökade Christian Bäckman på till 5-1. Bäckman hade också en assist i matchen.

Resten av matchen kunde Frölunda spela på säkerhet och bevaka resultatet.

– Jag tycker att vi spelade ganska bra idag. Det var en skön vinst för oss givetvis. Vi spelar på måndag igen så även om det var en skön vinst så får vi glömma det här fort och se framåt mot nästa match, säger Frölundas Niklas Andersson till Radiosporten.

– Vi behöver poängen. Jag tycker att vi spelar lite mer rakt på, är lite aggressivare och lite hungrigare. Det var det vi hade pratat om innan också.

Linköpings Magnus Johansson menar att den tunga starten blev avgörande. 

– En jättedålig start av oss. Vi hamnar direkt i underläge och jag tycker att vi tappar tålamodet där. Vi far och jagar och är väldigt utspridda hela tiden.

– Vi blir enkla att spela igenom och Frölunda får hela tiden spela med fart.


Frölunda-Linköping 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (0.16) Joel Lundqvist (Niklas Andersson, Tomi Kallio), 2-0 (13.41) Mika Pyörälä (Oscar Hedman, Riku Hahl).

Andra perioden: 3-0 (6.27) Niklas Andersson (Jesper Mattsson, Christian Bäckman) spel fem mot fyra, 4-0 (12.00) Tobias Viklund (Jesper Mattsson).

Tredje perioden: 4-1 (10.35) Magnus Johansson (Erik Lindhagen, Jeff Ulmer), 5-1 (13.23) Christian Bäckman (Jesper Mattsson, Niklas Andersson) spel fem mot fyra.

Skott: 30-25 (9-9, 9-5, 12-11).
Utv, Frölunda: 3x2. Linköping: 6x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Thomas Forsström, Umeå.
Publik: 8 888.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista