1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11
inför elitserien

Det som talar för AIK i bottenmötet

Både jumbon AIK och Brynäs har haft en tung period men efterlängtade segrar senast kan ha gett gott självförtroende inför kvällens bottenmatch i Gävle.

 Brynäs (9) - AIK (12)

Lagen har mötts en gång tidigare i Gävle den här säsongen. Då vann Solnalaget.

Form: Brynäs vann senast, något överraskande borta mot Djurgården. Det var lagets blott andra seger på de fem senaste matcherna. AIK vann också sin senaste match (mot serieledande HV71), vilket var lagets första vinst på fem matcher.

Brynäs har vunnit sina tre senaste hemmamatcher. AIK har förlorat sina fyra senaste bortamatcher.

Inbördes möten: Brynäs har vunnit två matcher lagen emellan den här säsonger, AIK en (se ovan).

Radiosporten tippar: 4-2
  

 Linköping (4) - HV 71 (1)

Form: Linköping föll senast mot Frölunda, men är annars i fin form med fem segrar på de sju senaste matcherna. HV leder serien två poäng före Skellefteå men har nu två raka förluster, efter att tidigare tagit sju raka visnter.

Inbördes möten: Lagen har mötts tre gånger den här säsongen. HV har vunnit två gånger i Jönköping, LHC vann sin hemmamatch.

Radiosporten tippar: 5-2
 

 Södertälje (10) - Skellefteå (2)

Form: Södertälje är i fin form och har nu klättrat upp till tionde plats, över kvalstrecket. SSK har fyra segrar på de fem senaste matcherna. Senast blev det 3-1 borta mot Färjestad. Skellefteå har två raka segrar, i lördags slog man Luleå med 2-0.

Inbördes möten: Historien talar för Skellefteå. Man har slagit SSK i de fem senaste matcherna.

Radiosporten tippar: 2-4
 

 Modo (8) - Färjestad (5)

Form: I den spännande kampen vid slutspelsstrecket har Modo hittat storformen i janauari. Fem segrar på de sex senaste matcherna för CHarles Berglunds lag. Färjestads är den motsatta: urusel. Värmlänningarna har sex raka förluster och behöver ett trendbrott.

Inbördes möten: Och kanske kommer trendbrottet  i kväll. Färjestad trivs nämligen mot Modo, man har vunnit de tre tidigare mötena den här säsongen.

Radiosporten tippar: 4-1
 

 Luleå (3) - Timrå (11)

Form: Luleå har två raka förluster och har tappat mark till topplagen HV och Skellefteå. Timrå som ramlat ner under kvalstrecket har bara två segrar på de fem senaste matcherna.

Inbördes möten: Timrå har två segar den mot Luleå den här säsongen, varav en var på bortapalan. Men Luleå vann senast lagen möttes, i november.

Radiosporten tippar: 4-3
 

Radiosporten
hockey@sr.se

Bottenstriden just nu

8. AIK           70 (-22)
-----
9. Timrå        70 (-24)
10. Modo       69 (-4)
-----
11. Frölunda   68 (-32)
12. Södertälje 68 (-33)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista